Pernille Kjærgaard Kjær

Pernille Kjærgaard Kjær

Pernille Kjærgaard Kjær

Instruktør

For Pernille er mennesket i fokus. Altid. Selvom en højtbelagt laksemad måske skinner klarest med sine guldbelagte kaviarperler på toppen, så er det mennesket, der spiser den mad, som Pernille vender kameraet, opmærksomheden og filmhjertet mod. Det er også rigtig vigtigt for hende, at dem, jer (forhåbentlig), der ser hendes film, ender med at få noget ud af det. Om det så er et smil at spejle sig i eller at blive klogere på noget, hinanden, sig selv.

Pernille er cand.mag. i Medievidenskab fra Syddansk Universitet.

Hun er også særlig glad for at arbejde med museer og arbejder hver eneste gang ud fra et ønske om at lave underholdende historieformidling. Et fremragende eksempel er den filmserie, der hedder 10 minutter klogere, som I slet ikke må se endnu. Men I kan nyde hendes take på et oldgammelt tyggegummi nedenfor.

Hendes kaldenavn på kontoret er af uransagelige årsager candyfloss-prinsessen (siges med en meget dyb stemme).

Pernille lavede noget af et hattrick, da hun både instruerede, skrev manus og klippede tre kampagnefilm for Blå Korsunder temaet ”Hæv aldersgrænsen.” Hun skabte mere fest – mindre alkohol i tre virkelig fine film, der skabte debat uden at løfte nogen pegefingre nogle steder overhovedet.

Og så fylder Rasmus’ historie stadig en stor del i hendes glødende dokumentarhjerte. Hun elsker at lave film, hvor man virkelig kan mærke de medvirkende, og hvor de medvirkende føler sig trygge nok til at dele, selvom det kan være svært. Du finder historien om Rasmus nedenfor.

Pernille elsker virkelig ABBA og i sådan en grad, at hun med snilde og charme har fået indført, at vi altid skal høre ABBA til vores fælles fredagsmorgenmad. Tillige er ABBA-kærligheden så utrolig høj, at det citat, hun allerhelst i hele verden ville have patent på at skulle have sagt, er:

Voulez-vous (aha)

No items found.

Se lidt film