Syren Hawaii Undulat

En oversættelse af tab

Hvad var det nu, vi sku'?

Med referencer til The Wizard of Oz og Alice i Eventyrland udarbejdede det odenseanske filmproducerende filmbureau Goodwill, i samarbejde med Sophie Vilsens hold på Kolding Egnsteater, traileren til Syren Hawaii Undulat samtidig med at teaterstykket var ved at tage form. Fra teatrets side lød ønsket på, at deres udvikling af symbolikker, rekvisitter og abstraktioner skulle inkorporeres i traileren – hvilket blev Goodwills opgave at skildre visuelt og cinematisk i reklamefilmen.

Eksempelvis blev sandet, der siver ud mellem fingrene, symbolet på magtesløsheden, man kan føle, når man oplever en uendelig elsket person forsvinde langsomt.

Tab på skærm

Med henblik på at visualisere hovedpersonens demente far udviklede idéen om ham sig til en mørk, abstrakt figur; tømt for enhver form for menneskelighed. Kun gennem datterens sørgende øjne gransker vi det liv, der engang har været. Ligeledes måtte vi skildre forfaldet som et sind diagnosticeret med demens oplever. Dette kom frem gennem valget af location og scenografi: Sygdommens ødelæggelse fremvist i et forladt hus, overgroet og overtaget af naturen og omringet af varme farver i et andet slags eventyr. En anden slags rejse, et ødelagt hjem. Et tomt sind.

Lag af tab

Teatertraileren virker måske i første øjekast til blot at være fortryllende og interessant. Et andet kig afslører lidt mere. Efter at have set stykket samler referencerne, rekvisitterne og symbolerne sig måske til noget mere. Til en rejse.

Vi har også produceret en videomarkedsføring for et andet af Kolding Egnsteaters teaterstykker: Dr. Möllers Musikalske Medicinshow. Denne gang var inspirationerne forfald, afsavn og SHOWTIME. Se lidt om Dr. Möllers voksende vanvid her

No items found

Special kudos to

INSTRUKTØR

Peter Bjerre Salling

IDÉ & MANUS

Kolding Egnsteater
Peter Bjerre Salling

PRODUCER

Mette Petersen

FOTOGRAF

Asbjørn Kiel

B-FOTO

Phillip Alexander Andersen

KLIPPER

Peter Bjerre Salling

PRODUCTION DESIGN

Alexander Moreno

COLORIST

Asbjørn Kiel