Bonaparte

Den værste nye virkelighed

Karantænefilm - regler

Dengang hvor alt hed corona, pandemi, lockdown. Det dengang som vi nok alle sammen forsøger at fortrænge. Der skete det dengang, at nogle friske filmskaberfyre gik sammen om at skabe Karantænefilmene; et filminitiativ under første lockdown. Reglerne var simple; lav en kortfilm uden at overtræde retningslinjerne. Og når det store hold skal blive hjemme, og produktionstiden er knap (14 dage helt præcist), så kommer kreahjernen på overarbejde.

Heldet ville sig, at de to skuespillere i Bonaparte allerede var gift og samboende. Og skuespillere i forvejen. Og naturligvis også havde lyst til at være med.

Den skarpe virkelighed

Historien er dunkel. Mest af alt fordi den er sand. Under corona og alle vores lockdowns eksploderede vold i hjemmet. For lige pludselig var pausen jo væk. Og pusterummet. Og muligheden for at tage væk og ud blev ulovlig. I Bonaparte bliver begge parter hjemsendt, og økonomien bliver sat under pres, hvilket sætter hovedkaraktererne under pres. I løbet af sin korte længde undersøger filmen, hvordan lockdown-forhold eskalerer, hvorfor det er så svært at gå, og hvordan man muligvis kan få modet til at gøre det.

Bonaparte er mere relevant end behagelig og er desværre stadig vigtig den dag i dag. Kortfilmen er øjeblikket ganske stille i gang med at udvikle sig til en spillefilm. Emnet er vægtigt, vigtigt, og Goodwill har forsat et ønske om at granske spørgsmålet:

"Hvorfor går man ikke bare?"
No items found.

Special kudos to

INSTRUKTØR

Jesper Quistgaard

MANUSSKRIPT

Jesper Quistgaard

CAST

Anders Gjellerup Koch
Louise Davidsen

PRODUCERS

Abbi Moreno
Jesper Quistgaard
Nicole Kjærsgaard Jensen

LYDDESIGN

Dan Isager Nielsen

TONEMESTER

Timo Dziallas

KOMPONIST

Jesper Hansen

FOTOGRAF

Kristoffer Bak Nielsen

KLIPPER

Cathrine Odgaard