Syv fattige børn

Faktuel installationsfiktion

Det, der skete, var

At Danmarks Forsorgsmuseum ville gerne tilføje et ekstra lag til deres forestilling Syv fattige børn - og hov og heldigvis ville de gerne have Goodwill til at lave laget. Projektet endte hybridisk: På den ene side fungerer projektet som en kunstinstallation, som gennem projektering på en ganske hvid væg er en del udstillingen. På den anden side skabte vi et stykke med fiktion, der fortalte om en fattig og mørk tid i danskernes historie og hverdag.

Fiktionsfakta

Vi skulle fortælle en faktabaseret fortælling, men frem for alt skabe et følelsesmæssigt bånd mellem publikum og vores karakterer. Skabe et lag af følelse gennem det vældigt levende medie som film er. Resten af udstillingen bestod primært af faktuelle, skriftlige informationer, hvorfor vi gik all in på at vække hvad-end-du-nu-føler-følelser i mødet med de stakkels og efterladte børn.

Av-for-en-følelse-barometret

Vi skruede op for mærk-lige-efter-barometret ved blandt andet at skabe virkelig intense scener. Vi minimerede alle de medvirkendes bevægelser i scenerne, hvorfor publikums øjne naturligt bliver henledt til at kigge og mærke børnenes ansigter. Lyddesignet kildrer også seerens sanseapparat i gang ved at foregribe det visuelle og skabe endnu mere engagement i det, der var livet for Syv fattige børn.

No items found

Special kudos to

INSTRUKTØR

Lisa Svelmøe

IDÉ & MANUS

Lisa Svelmøe

PRODUCER

Nicole Kjærsgaard Jensen

PRODUKTIONSLEDER

Pernille Kjærgaard Kjær

LYDDESIGN

Rasmus Lagerstedt

FOTOGRAF

Asbjørn Kiel

B-FOTO

Phillip Alexander Andersen

KLIPPER

Peter Bjerre Salling
Phillip Alexander Andersen

LYSMESTER

Kristoffer Bak Nielsen

COLORIST

Asbjørn Kiel

CASTER

Ann-Katrine Schøne Hansen