Anbragt

Udstilling: Alle de anbragte - hundrede år til nu

Nu og dengang

De fleste museer kigger på, hvad der er sket engang. For 1000 år siden. 10.000 år. Danmarks Forsorgsmuseum gør begge dele med fokus på to forskellige målgrupper: børn og voksne. Museet er tilbage i tiden genstandskiggeri, men fokuserer også pådet helt nutidige. De børn, der er anbragte lige præcis nu.  

Udstillingen gør hvad?

Med udstillingen Anbragt bringer museet anbringelsen af børn ind i det skinnende spotlys og forløser spørgsmål og svar fra dengang og lige nu. Og vi har i samarbejde med Torden og Lynild, som har produceret udstillingen, produceret installationsfilm med spørgsmål og svar. Levende mennesker i alle aldre fortæller om deres tid i systemet gennem fokus på genstande. Genstandsfilm. Og børn fortæller om deres anbringelseshistorie lige præcis nu.  

Det helt hårde

Hvordan formidler man så hårde historier? Får de direkte ord til at ramme uden at skræmme? Genstandsfilmene er en samtale. En god samtale mellem to mennesker, der kan dele deres historier og på den måde i højere grad involvere et publikum på en sikker og varm måde. Variation er et nøgleord i børnefilmene. Både i de historier, som børnene fortæller, men også selve designet og looket af filmene. Et par af dem har fået en god omgang animation. For det kan vi også. Lige præcis nu.  

No items found

Special kudos to

INSTRUKTØR
Lisa Svelmøe

IDÉ & MANUS
Lisa Svelmøe

CASTER
Lisa Svelmøe  

PRODUCER
Ann-Katrine Schøne Hansen

PRODUCTION DESIGN
Pernille Kjærgaard Kjær

KOSTUMIER
Pernille Kjærgaard Kjær

FOTOGRAF
Asbjørn Kiel

B-FOTO
Anders Quistgaard

LYSMESTER
Kristoffer Bak Nielsen  

KLIPPER
Timo Dziallas
Peter Bjerre Salling
Pernille Kjærgaard Kjær
Lisa Svelmøe

ILLUSTRATOR
Clara Jetsmark
Sune Elskær

ANIMATOR
Marie Post Riggelsen
Timo Dziallas

GRADE
Asbjørn Kiel  

LYDDESIGN
Patrick Vejen

KONSULENT
Tor Fruergaard

UNDERTEKSTER
Anna Skau Tolstrup  

RUNNER
Jonas Viuff